Radio 2

Man uit Nieuwpoort start petitie tegen appartementsgebouw met 19 verdiepingen: "Het is hier Dubai niet"

Herman Lenaers uit Nieuwpoort is een petitie gestart tegen de bouw van een gebouw met 19 verdiepingen op het Sint-Bernardusplein in Nieuwpoort-Bad. Het openbaar onderzoek loopt nog. Dat betekent dat de stad nog moet beslissen of het project een vergunning krijgt of niet. "En toch start ik nu al een petitie", zegt Lenaers.

"Plots kregen we te horen dat een projectontwikkelaar van plan is om op het Sint-Bernardusplein in Nieuwpoort een gebouw van 64 meter hoog te bouwen", zegt de man achter de petitie, Herman Lenaers. "Dit pleintje is nog het enige stukje groen dat we hebben in Nieuwpoort-Bad. Het is schandalig. In Nieuwpoort zijn er al meer dan genoeg appartementen."

"Ik woon ook in een appartementsgebouw", gaat Lenaers voort. "Het gebouw bestaat uit 400 appartementen. In mijn gedeelte zijn er 100 appartementen, maar er zijn er maar 8 of 9 die permanent bewoond zijn.  De rest van de appartementen zijn van tweedeverblijvers of worden verhuurd. Dat is niet alleen bij mij zo. In heel Nieuwpoort staan er dagelijks heel wat appartementen leeg. De mensen mogen hier uiteraard op vakantie komen, maar er moet ook een grens zijn. Men kan niet blijven bijbouwen."

(Lees voor onder de foto)

Radio 2

"Nieuwpoort is Dubai niet"

"We zouden er nog kunnen inkomen dat er een gebouw bijkomt van dezelfde hoogte als de bestaande appartementsgebouwen", zegt de Nieuwpoortenaar. "Maar een gebouw van 64 meter hoog? Neen, Nieuwpoort is Dubai niet. Ik heb nu al 150 handtekeningen verzameld op anderhalve dag tijd. Los van die petitie ga ik persoonlijk ook nog een bezwaarschrift indienen."

De uiteindelijke beslissing voor de bouwplannen valt voor het einde van de maand mei.

Meest gelezen