Britse prins Philip teruggebracht naar ziekenhuis waar hij eerder verbleef om te herstellen na hartingreep

De Britse prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth II, is teruggebracht naar het ziekenhuis waar hij eerder verbleef om er te herstellen van een ingreep aan het hart die hij gisteren onderging. Dat meldt Buckingham Palace. De ingreep vond plaats in een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in hartziekten en is succesvol verlopen. Herstellen zal de 99-jarige prins nu dus doen in het ziekenhuis waar hij ruim twee weken geleden was opgenomen met een infectie.

Prins Philip werd half februari uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij zich niet goed voelde. De 99-jarige prins bleek een infectie te hebben. Welke is niet bekendgemaakt, maar zijn opname zou niet te wijten zijn aan het coronavirus.

Vorige week werd de prins overgebracht naar een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in hartziekten. Prins Philip kampte de voorbije jaren al met hartproblemen. De ingreep die hij onderging, was gericht op de behandeling van die bestaande problemen.

Een dag na de ingreep is Philip teruggebracht naar het ziekenhuis waar hij ruim twee weken geleden werd opgenomen. Naar verwachting zal hij daar nog een aantal dagen blijven om te herstellen en te rusten.

Prins Philip wordt in juni 100 jaar. Zowel hij als koningin Elizabeth (94) werden in januari gevaccineerd tegen COVID-19. Het echtpaar verblijft al maanden in lockdown in Windsor Castle.

AFP or licensors

Meest gelezen