Radio 2

Burgemeester van Moorslede dient klacht in tegen zwerfvuilactie van Jong N-VA: "Kan echt niet"

De burgemeester van Moorslede, Ward Vergote (Visie), kan niet lachen met de zwerfvuilactie van Jong N-VA afgelopen weekend. Hij heeft een klacht ingediend bij de politie en er is een proces-verbaal opgemaakt. Jong N-VA zette zaterdag een stuk of 15 vuilniszakken en autobanden voor de deur van het gemeentehuis, afval dat ze gevonden hadden tijdens hun zwerfvuilactie. 

Het verzamelde afval bleef heel het weekend voor de deur van het gemeentehuis staan en dat vond burgemeester Ward Vergote (Visie) echt niet kunnen. "Ik wist niet dat er een zwerfvuilactie was", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "We hebben het pas gezien als ze het hier op de markt gegooid hebben. We hebben het bovendien nog zelf moeten opkuisen ook. Als ze daarmee willen aantonen dat er een probleem is met zwerfvuil, dan is ons antwoord heel duidelijk: wij weten dat. Maar het is niet de gemeente die daarvoor verantwoordelijk is. Het zijn de mensen zelf."

"Bijzonder jammer"

Jong N-VA wou met de zwerfvuilactie de inwoners attent maken op het probleem en de Mooimakers in de gemeente bedanken. Dat zijn de mensen die zwerfvuil vrijwillig opruimen. De jongeren van de partij zeggen dat ze de gemeente zaterdag wel verwittigd hebben. 

Gert-Jan Hovaere van Jong N-VA vindt het jammer dat de burgemeester zo reageert op hun actie. "We wilden een leuke activiteit organiseren, gekoppeld aan een goed doel: zwerfvuil oprapen. We hebben de nodige instanties op de hoogte gebracht. Ik vind het jammer dat de burgemeester het nu zo speelt."

Wat er nu met het proces-verbaalt gebeurt, is nog niet duidelijk. Daar moet het parket over beslissen. 

Meest gelezen