Radio 2

Burgemeester Bonte (SP.A) van Vilvoorde sluit Lidl-winkel na aanhoudende corona-overtredingen

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) heeft het bevel gegeven aan de politie om supermarkt Lidl in Vilvoorde te sluiten. De vestiging aan het Portaelsplein zou al bij herhaling de coronamaatregelen overtreden hebben. Voor Bonte is de maat vol, en dus heeft de politie de winkel ontruimd en gesloten.   

Stomverbaasde blikken bij de klanten die vanmiddag nietsvermoedend hun boodschappen wilden doen bij supermarkt Lidl aan het Portaelsplein in Vilvoorde. Zij werden door agenten gevraagd om de winkel meteen te verlaten. Bij een eerdere inspectie had de politie vastgesteld dat de coronamaatregelen niet gerespecteerd werden. Burgemeester Hans Bonte. "Dat was niet de eerste keer. Ons geduld is op." En dus nam hij de drastische beslissing om de winkel voorlopig te sluiten. 

De meest frappante overtreding was dat een deel van het personeel geen mondmasker droeg

Tijdens de inspectie werden verschillende inbreuken vastgesteld. Zo hield niemand bij hoeveel klanten er in de winkel rondliepen, en was er van social distancing geen sprake.  De winkelkarren werden ook niet meer ontsmet. Maar het ergste vindt de burgemeester het gedrag van het personeel zelf van de supermarkt. "De meest frappante overtreding was dat een deel van het personeel geen mondmasker droeg of  niet correct. Wanneer zij daar op werden aangesproken, ontstonden er discussies en weigerden sommigen zelfs het mondmasker te dragen. Dat kan er bij mij niet in.”

Momenteel hangt een papier aan de deur, met de boodschap dat de supermarkt gesloten is door technische problemen. Wanneer de zaak opnieuw open mag, is niet duidelijk. Er zou vandaag nog een overleg plaatsvinden tussen het stadsbestuur en de directie van de warenhuisketen. Bij Lidl zelf was voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. 

Radio 2

Meest gelezen