Radio 2

Chauffeur vrachtwagen overlijdt bij  botsing met goederentrein in achterhaven Zeebrugge

In Dudzele, in de achterhaven van Zeebrugge, is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Een goederentrein reed op een overweg in op zijn vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde woensdagavond rond 19 uur aan een overweg langs de Margareta Van Oostenrijkstraat. De vrachtwagenchauffeur, een man van 55 uit Oekraïne, overleefde de zware botsing niet. Er is veel schade. De bestelwagens die op de vrachtwagen stonden, lagen rond de trein. De bovenleiding van de spoorwegen is ook beschadigd.  De brandweer moest ook de lading van de trein controleren omdat die gevaarlijke stoffen vervoerde.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om dat uit te zoeken. 2 dagen eerder gebeurde er een gelijkaardig ongeval aan een andere overweg in Dudzele. Toen was er alleen maar materiële schade. Aan beide overwegen zijn er geen slagbomen. Er staan wel verkeersborden die de overwegen aanduiden en een licht- en geluidssignaal kondigt treinen aan.

Meest gelezen