Diestenaren moeten nu ook betalen voor zwembad Halve Maan

Vanaf 1 mei komt er een nieuw betaalreglement in het provinciedomein Halve Maan in Diest. En dat zint niet iedereen, want de Diestenaren zullen vanaf nu moeten betalen om te zwemmen. En dat terwijl het de voorbije jaren gratis was.

Inwoners van Diest die een plonsje willen doen in het zwembad van de Halve Maan, zullen daar vanaf 1 mei voor moeten betalen. Het past in het nieuwe reglement van de provincie, die eigenaar is van de Halve Maan. Het hele domein wordt voor iedereen gratis, het zwembad wordt een afgesloten deel waar je voor zal moeten betalen. Inwoners van Diest 3,50 euro, andere bezoekers 4 euro dit jaar en 5 euro volgend jaar. 

Misbruik voorkomen

De provincie heeft een goede reden voor de prijs, zegt gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD) op Rob-tv: “Vorig jaar zagen we dat de Diestenaar die gratis binnen kon, massaal tickets reserveerde en dan niet kwam opdagen. Ik denk dat het gratis verhaal dan geen goed en mooi verhaal meer is.” 

Onder andere op sociale media reageren heel wat inwoners van Diest misnoegd, omdat ze voorheen niet hoefden te betalen. Dat komt omdat de stad de zwembeurten van de inwoners aan de provincie betaalde. Maar door het nieuwe tarief wordt dat te duur. 

Prijskaartje

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) van Diest: “Eigenlijk moest de Diestenaar twee euro betalen. Met hun identiteitskaart konden ze gratis binnen en wij betaalden dan die twee euro aan de provincie. De afspraak was dat het twee euro was per identieke bezoeker, maar nu gaat het 3,50 euro per bezoek zijn. Dat is natuurlijk een heel ander prijskaartje.” De stad Diest wil wel bekijken of ze een deel van de jaarabonnementen voor het zwembad kan terugbetalen.

Meest gelezen