Ex-manager van tv-persoonlijkheid Astrid Coppens moet 190.000 euro terugbetalen na veroordeling voor oplichting

De ex-manager van Astrid Coppens is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar voor misbruik van vertrouwen. Hij sjoemelde met contracten en lichtte Coppens en haar broer voor duizenden euro’s op. De man moet nu zo'n 170.000 euro betalen aan Astrid Coppens en nog eens 14.000 euro aan haar broer. 

Astrid Coppens raakte in 2010 bekend bij het grote publiek na haar opmerkelijke passage in het programma Vlaamse Hollywoodvrouwen, en later ook met haar eigen reeks "Astrid in Wonderland". Het voormalig model werd plots een fenomeen in Vlaanderen maar woonde op dat moment nog steeds in de Verenigde Staten, samen met haar toenmalige echtgenoot John Bryan (waar ze ook de familienaam van overnam, nvdr.). Coppens nam in die periode een Vlaamse manager onder de arm om allerhande contracten te regelen voor haar en haar broer.

Na de scheiding tussen Coppens en Bryan in 2013 kwamen allerlei onduidelijkheden over de contracten aan het licht. Haar manager nam meerdere keren een grotere commissie dan afgesproken en lichtte Coppens en haar broer zo op voor duizenden euro’s. De Gentse correctionele rechtbank legde hem vandaag een voorwaardelijke celstraf op van 1 jaar. De man kreeg ook een beroepsverbod van 5 jaar en moet een boete van 8.000 euro betalen. 

Verder moet de man zo'n 190.000 euro betalen aan Coppens en haar broer, slechts een derde van het bedrag dat de advocaten hadden gevraagd. De ex-manager heeft nu een maand de tijd om beroep aan te tekenen tegen de veroordeling. 

Meest gelezen