vrtnws

Extra maatregelen tegen lange wachtrijen vaccinatiecentrum Heizel: "Afspraak maken én extra loket"

De gezondheidsinspectie van Brussel neemt extra maatregelen tegen de lange wachtrijen aan het vaccinatiecentrum op de Heizel. Daar konden de afgelopen dagen gezondheidswerkers terecht zonder afspraak. Maar omdat het aanmelden lang duurt, moesten mensen urenlang aanschuiven. Dat moet nu veranderen met een verplichte afspraak én een extra loket.

Grote frustratie voor wie afgelopen dagen naar de Heizel moest voor het coronavaccin. Zorgverleners moesten er urenlang aanschuiven. Probleem is dat ze konden langskomen zonder afspraak. Maar omdat de aanmelding veel tijd in beslag neemt, ontstonden er lange rijen. De Brusselse gezondheidsinspectie grijpt daarom in met nieuwe maatregelen. Inge Neven die aan het hoofd staat: “Gisteren verliep de inschrijving inderdaad stroef. Daarom vragen we nu dat iedereen eerst belt voor een afspraak. Mochten er toch nog mensen komen zonder afspraak, wat eerder een uitzondering moet worden, dan kunnen ze terecht in een apart lokaal waar ze worden ingeschreven. Zo kan de vaccinatie vlot blijven doorgaan."

Goed nieuws

Ondanks de lange files, zijn er gisteren toch heel wat vaccins gezet. “Het goede nieuws is dat we gisteren 2000 vaccins hebben kunnen zetten. Wat toch een heel mooie vooruitgang is en op dat elan willen we blijven verder gaan”, aldus Neven. Als er genoeg vaccins beschikbaar zijn, kunnen er tot 5000 mensen per dag gevaccineerd worden op de Heizel.

Meest gelezen