Fietsostrade tussen Antwerpen en Essen raakt niet afgewerkt door verzet over kikkerpoel 

De fietsostrade tussen Antwerpen en Essen is zo goed als klaar, maar er is één stuk van 1,5 kilometer dat maar niet afgewerkt kan worden. De reden is een buurtbewoner die steeds opnieuw beroep aantekent, onder andere vanwege zijn kikkerpoel. De man is bang dat de fietsostrade de rust van zijn kikkerpoel zou verstoren.

Al meer dan 3 jaar probeert het provinciebestuur van Antwerpen de laatste hand te leggen aan het laatste stuk van de fietsostrade. Het is een stuk van anderhalve kilometer tussen de Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren. Eén buurtbewoner doet echter moeilijk. Hij verzet zich ertegen dat er bomen moeten worden gerooid en vreest dat de rust in zijn kikkerpoel verstoord zal worden. De man stapte al 2 keer naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen, met succes. De Raad heeft de vergunning voor het afwerken van dat stukje fietsostrade opnieuw vernietigd.

We hebben al vaak geprobeerd om met de betrokken inwoner te praten, jammer genoeg zonder succes.

Luk Lemmens

Er moeten nu  nieuwe procedures worden opgestart en ook de gemeenteraad van Kapellen moet bepaalde aspecten herbekijken. Gedeputeerde Luk Lemmens van de provincie Antwerpen is teleurgesteld. "Dit zorgt ervoor dat het afwerken van die fietsostrade opnieuw maanden op zich zal moeten laten wachten. Het zijn vooral de fietsers die hier het grootste slachtoffer van zijn", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. "We hebben al vaak geprobeerd om met de betrokken inwoner te praten, jammer genoeg zonder succes."

Meest gelezen