Gevangenis Hasselt in volledige lockdown door corona-uitbraak

De gevangenis van Hasselt gaat in volledige lockdown door een corona-uitbraak. 22 gevangenen hebben al positief getest. Door de lockdown kunnen de gedetineerden in Hasselt geen bezoek meer krijgen en niet meer werken. 

De gevangenis gaat dus in lockdown om de interne uitbraak onder controle te krijgen en om bijkomende verspreiding van het virus te vermijden. Nadat twee gedetineerden symptomen vertoonden en positief testten, werden in de Hasseltse gevangenis woensdag 42 gedetineerden getest. Een groot deel daarvan bleek donderdagmorgen positief.

Geen bezoek, geen werk, geen nieuwe gevangenen

Door de corona-uitbraak is er geen bezoek toegelaten en kan er niet meer gewerkt worden, maar daarnaast worden er voorlopig ook geen nieuwe gevangenen meer toegelaten. Bij het personeel zouden er nog geen besmettingen ontdekt zijn. De gevangenis van Hasselt telt 517 mannen en 42 vrouwen onder de gedetineerden. Er wordt nu gekeken hoeveel mensen bijkomend getest moeten worden.

Enkele dagen geleden ging ook de gevangenis van Namen al in lockdown. Daar is de helft van de gevangenen en het personeel besmet met het coronavirus.

Meest gelezen