Bosland

Natuurgebied Bosland zet Big Five in de kijker in nieuwe brochure: "Topsoorten in Europa"

In de nieuwe brochure over het natuurgebied Bosland in Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt wordt de natuurpracht meer in de verf gezet, aan de hand van de Big 5, de 5 meest fascinerende diersoorten die in het gebied voorkomen. De wolf staat uiteraard voorop, maar ook de vos, de ree, het everzwijn en de oehoe zijn de troeven van het gebied. 

Bosland strekt zich uit over Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt. Het is zo'n 5.137 hectare groot. Door de komst van de wolf kreeg het natuurgebied er een enorme troef bij. Maar in de nieuwe brochure worden nog meer fascinerende soorten in de verf gezet, de Big 5 zeg maar. "De wolf staat uiteraard voorop", vertelt boswachter Eddy Ulenaers. "Maar we hebben ook de vos, de ree, het everzwijn en de oehoe, dat is de grootste uil die er is. Die heeft zich hier echt gevestigd."  

Europese topnatuur

Dankzij 'Fietsen door de Bomen' is Bosland een pak bekender geworden. "Maar Bosland heeft veel troeven, ook de natuur. Ook soorten zoals de lentevuurspin en die oehoe. Dat zijn echt topsoorten in Europa, daarmee zetten we ons ook op de kaart." 

In de nieuwe brochure vertelt ook Jan Tournier, de sterrenchef van Cuchara, over zijn favoriete plekje in Bosland, net als mountainbike kampioen Kevin Panhuyzen en DJ Kristof Claes. 

Meest gelezen