Nieuwe skatepark in Ninove tegen de zomer klaar: “In België is er een tekort aan skateparken voor professionele bmx’ers”

De gemeente Ninove heeft de aanleg van een nieuw skatepark goedgekeurd. 6 maanden geleden kwam de gemeente samen met de jonge skaters en bmx’ers om de plannen te bespreken. Nu mogen de jongeren ook mee helpen bouwen.  Het nieuwe terrein moet nog voor de zomervakantie klaar zijn. "De bmx'ers van Ninove zijn enorm tevreden", zegt bmx'er Gerrit Van Opdenbosch.

Het nieuwe skatepark in Ninove krijgt groen licht. De gemeente zal zich baseren op 3 schetsen, in samenwerking met de Ninoofse skaters en bmx’ers.  Zo zal er gekozen worden om te werken met een houten toplaag en metalen frames. “We waren een paar weken geleden aanwezig op een participatieavond. Toen hebben we aangegeven wat wij het belangrijkste vinden in zo een skatepark. Voor ons is het belangrijk dat we zo goed mogelijk kunnen trainen”, zegt bmx'er Van Opdenbosch.

Moeilijkheden voor professionele bmx’ers

“In België is er een tekort aan skateparken om te trainen voor professionele bmx’ers. We gingen altijd naar Eindhoven om te trainen voor het Belgische kampioenschap. Elke week ging ik 2 tot 3 keer naar Nederland. We zijn heel blij met de nieuwe skatepark. Nu mogen we in eigen stad trainen voor het Belgische kampioenschap bmx ."

Nu mogen we in eigen stad trainen voor het Belgische kampioenschap bmx
Gerrit Van Opdenbosch Belgische kampioen bmx

De afbraak van het park

De afbraak van het park zal van 19 april tot en met 23 april gebeuren. “4 jaar geleden hebben we ook geholpen met de opbouw van het skatepark. Toen was er ook een vernieuwing van het park en hebben we met een tiental bmx’ers geholpen. Nu staan we weer klaar om te helpen met de afbraak van het park”, besluit Van Opdenbosch. 

Meest gelezen