Radio 2

Koningspaar stuurt ober uit Kortrijk brief na 3 mislukte recordpogingen glazen dragen: "Ze moedigen me aan door te gaan"

Sebastien Maes, ober in een brasserie in Kortrijk, heeft een brief gekregen van de koning en koningin. Zij moedigen hem aan om door te gaan met zijn wereldrecordpoging lege glazen dragen met 1 hand. Die recordpoging mislukte al 3 keer. De ober probeert op die manier de zwaargetroffen horeca onder de aandacht te brengen.

Deze week ontving kelner Sebastien Maes uit Kortrijk een brief van het vorstenpaar. Wat er precies instaat, mag hij niet zeggen. "Het komt erop neer dat de koning en koningin willen dat ik blijf proberen om het wereldrecord lege glazen dragen in 1 hand te breken", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ze beseffen ook hoe moeilijk de horecasector het heeft op dit moment en hopen dat de restaurants en cafés gauw weer open mogen. Ik heb de brief thuis opgehangen, want ik ben er best wel fier op."

In januari was ober Sebastien te zien in "Iedereen beroemd" op Eén. Bekijk hier de reportage en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Meerdere mislukte pogingen

"Toen ik voor het eerst het record wou breken, had ik de pers uitgenodigd. Maar op dat moment lukte het me niet om 40 lege glazen in 1 hand dragen. Ik moest noodgedwongen stoppen aan 38. Ik was toen enorm ontgoocheld. Een week later probeerde ik het opnieuw en toen lukte het wel. Ik dacht het record verbroken te hebben, tot ik door had dat ik eigenlijk ook met de glazen even moest wandelen. Dat staat zo in het reglement van het Guinnes Book of Records. Ik heb het toen nog eens geprobeerd. Het lukte me om met 40 glazen in 1 hand een tijdje rond te wandelen en ze achteraf terug neer te zetten, maar er blijft discussie over 2 van die 40 glazen. Die heeft de jury van het Guinnes Book of Records afgetrokken van het totaal. Het is om zot van te komen", lacht de ober. "Ik probeer sowieso nog het record te breken voor de cafés en restaurants weer open mogen."

Meest gelezen