Olympisch kampioene Tia Hellebaut daagt bewoners woonzorgcentrum  uit om meer te bewegen

Tia Hellebaut was vandaag op bezoek in woonzorgcentrum OLV in Antwerpen. De hoogspringster wil mensen samenbrengen en meer doen bewegen. Daarom organiseerde ze de 'Tia's challenge to move'. "Nu het merendeel van de ouderen in de woonzorgcentra gevaccineerd is, wil ik ze op een laagdrempelige manier weer laten bewegen", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

Voor de bewoners van woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw in Antwerpen is het vandaag een sportieve dag. Zij krijgen bezoek van hoogspringster Tia Hellebaut en ze heeft een missie. "Geen zorgen, ik ga ze hier niet laten hoogspringen vandaag", lacht Hellebaut. "De bewoners zijn nu allemaal gevaccineerd en dus zijn ze weer wat vrijer. Veel van hen hebben lang stilgezeten en nu wil ik ze op een laagdrempelige manier weer laten bewegen."

Om de bewoners aan het bewegen te krijgen, lanceert Hellebaut enkele uitdagingen. "Vandaag is dat een parcours dat ze voorgeschoteld krijgen met simpele oefeningen. Ze mogen vegen met een bezem, gooien met een balletje, enzovoort", vertelt ze. De komende weken wordt er ook nog een golftornooi georganiseerd, mogen de bewoners zich uitleven tijdens een vijfkamp en worden er yoga-, dans- en turnsessies voorzien.

Voor Hellebaut is het woonzorgcentrum ook een bijzondere plek. "Vroeger was dit eigenlijk een materniteit. Ik ben hier geboren als prematuurtje en heb hier dus zelf ook enkele weken van mijn leven doorgebracht."

Meest gelezen