Onderzoek mensensmokkel via snelwegparking in Wetteren leidt naar opvangtehuis in Gembloux

In het onderzoek naar mensensmokkel via de snelwegparking in Wetteren, is de politie binnengevallen in een opvangtehuis voor transmigranten in Gembloux, in de provincie Namen. Mensensmokkelaars misbruikten het opvangtehuis om van daaruit transmigranten naar de snelwegparking in Wetteren te brengen. 

De verdachte bende smokkelaars bracht de transmigranten onder in het opvangtehuis in Gembloux. Vandaar vertrokken ze met de trein naar Wetteren. Op de snelwegparking kropen ze dan in vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk. Volgens Patrick Willocx van de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen zijn 19 transmigranten uit het opvangtehuis gecontroleerd. Zij konden na verhoor terug naar het opvangcentrum.

Mensensmokkel

"De aanleiding van het onderzoek in het opvangcentrum is mensensmokkel", legt Willocx uit. "Vorige maand zijn er vijf mensensmokkelaars opgepakt. Uit dat onderzoek bleek dat de smokkelaars en enkele transmigranten een link hadden met het opvangtehuis. Vandaar dat de politie in het opvangcentrum een huiszoeking heeft gedaan."

Het bleek dat de mensensmokkelaars en enkele transmigranten een link hadden met het opvangtehuis
Patrick Willocx van de Federale Politie Oost-Vlaanderen

"De vijf verdachte mensensmokkelaars worden ervan verdacht transmigranten te recruteren om op snelwegparkings te zetten. Daar kregen ze dan geld voor," zegt Willockx nog.

Meest gelezen