Poes op dak locomotief verstoort treinverkeer tussen Londen en Manchester: "We hebben "kat-astrofe" vermeden"

Het treinverkeer tussen Londen Euston en Manchester in Groot-Brittannië is verstoord geraakt door een kat die zich rustig op het dak van een locomotief had geïnstalleerd. "Gelukkig hebben we een "kat-astrofe" kunnen vermijden", zegt Kathryn Pranga-Wells van treinbedrijf Avanti West Coast in een persbericht.

Opschudding in het station Londen Euston dinsdagavond: net toen de trein naar Manchester moest vertrekken, merkte iemand een kat op op het dak van de locomotief. Een gevaarlijke situatie zowel voor mens als dier, want de poes zat vlak bij de hoogspanningskabels met daarop een spanning van 25.000 volt.

Lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De trein werd snel uit roulatie gehaald en de passagiers moesten overstappen. Uiteindelijk werd met vuilnisbakken een torentje gebouwd om de poes veilig te laten afstappen. "We hebben vaak last van vogels, maar voor zover ik weet is dit de eerste keer dat we zoiets meemaken met een kat", zegt stationschef Joe Hendry in een persbericht.

"Wat huisdieren allemaal niet uitsteken om de lockdown te omzeilen", grapt Pranga-Wells van het treinbedrijf. "Gelukkig hebben we een "kat-astrofe" kunnen vermijden." Volgens het personeel van de spoorwegen was de kat niet erg onder de indruk van het voorval en verliet ze na een paar uur zelfvoldaan het dak van de trein.

Meest gelezen