Radio 2

Politie Bredene klist dieven die auto’s openen met elektronisch apparaat: “Gloednieuwe wagen stond op oprit, sleutels lagen binnen”

In Bredene heeft de politie woensdagnacht 2 dieven geklist die gebruik maakten van elektronische apparatuur om geparkeerde wagens te openen. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak in de Oude Kreekweg en zouden die nacht al 7 keer hebben ingebroken. Ook in de nacht van 22 op 23 februari viseerden ze op dezelfde wijze minstens 11 geparkeerde auto’s in Bredene.

Jeroen Anseeuw, een bewoner van de Oude Kreekweg, was dit keer een van de slachtoffers. Zonder sleutel braken ze binnen in zijn gloednieuwe auto. “De auto heeft amper 700 kilometer op de teller. Het is ongelofelijk dat ik net na mijn aankoop het slachtoffer word van diefstal. Mijn wagen werd overhoop gehaald en er is een powerbank gestolen. Gelukkig is er geen schade."

Alerte buurman

“Het was dankzij mijn alerte overbuur dat ze de dieven konden inrekenen. Hij betrapte hen op heterdaad en belde de politie. Die was heel snel ter plaatse en kon de vluchtende daders in de boeien slaan”, vertelt Jeroen. 

De politie van Bredene/De Haan bevestigt de arrestatie van 2 verdachten. “Maar in het belang van het onderzoek kunnen we voorlopig niets meer kwijt”, zegt commissaris Dennis Goes.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Elektronisch apparaat

“De dieven gebruiken een apparaatje dat een digitaal signaal van de afstandsbediening van de auto kan opvangen. Criminelen scannen met dat apparaat naar afstandsbedieningen die door eigenaars in de gang, de garage of op de keukentafel worden bewaard. Als de auto dicht genoeg bij het huis geparkeerd staat, kan het signaal zelfs door muren en glas dringen en worden verlengd tot aan de auto. Daarna kan de auto gewoon geopend en gestart worden zonder dat het alarm afgaat”, waarschuwt de politie. 

Radio 2

Meest gelezen