Getty Images

Politiezone HEKLA waarschuwt voor meer woninginbraken in centrum Aartselaar

De politiezone HEKLA merkt de afgelopen week een opvallende stijging in het aantal woninginbraken. Vooral in het centrum van Aartselaar worden er veel gevallen gemeld. Opvallend is dat de dieven meestal in de vooravond toeslaan.

Bij de politie van Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar komen de voorbije dagen meer meldingen binnen van woninginbraken. Vooral in het centrum van Aartselaar en de straten daarrond zijn de inbrekers actief. Het valt op dat ze vaak op dezelfde manier te werk gaan. "De inbrekers viseren meestal de achterkant van de woning en proberen via een achterdeur in te breken. Soms is die achterdeur zelfs niet op slot en kunnen ze gewoon toeslaan", vertelt Dirk Fonteyne van de politiezone HEKLA.

De politie raadt iedereen aan om meteen het noodnummer te bellen als er een verdachte situatie is. "We hebben ook een diefstalpreventiefilmpje gemaakt met daarin tips om je woning beter te beveiligen. We raden iedereen aan om daar zeker eens naar te kijken", aldus de politie. Je kan het filmpje hieronder bekijken.

Meest gelezen