Maldegem heeft een hondenbakkerij: "Honden hebben graag een eigen verjaardagstaart"

Caroline Herzet (21) uit Maldegem heeft sinds de tweede lockdown een bakkerij geopend voor honden, vanuit haar eigen keuken. Ze maakt er koekjes en zelfs verjaardagstaarten voor de trouwe viervoeters. De jonge vrouw was hondenoppas en was professionele hondenuitlater. Door de lockdown heeft ze veel minder werk en uit liefde voor de honden, en om een centje te verdienen, is ze beginnen te bakken voor de dieren.

Honden lusten ook graag taarten, dacht dierenvriend Caroline Herzet die in Maldegem woont. Ze houdt enorm van dieren en was in augustus begonnen als oppas en uitlater van honden. Maar toen kwam de tweede lockdown: "Ik had ineens veel minder werk en ik wilde graag iets kunnen doen van thuis uit.  Dus ik dacht: ik maak gewoon snacks voor honden en ga die verkopen." Ze is haar keuken ingedoken om lekkernijen te bakken voor de trouwe viervoeters. Haar bedrijfje heet "Caroline's DogsCare".

In de 'pupcakes' zit geen suiker, want honden mogen dat niet hebben
Caroline Herzet

Herzet is een creatieve jongedame, zo blijkt: "Een van de eerste dingen die ik gemaakt heb zijn de 'Pupcakes'. Dat zijn cakes speciaal gemaakt voor hondjes." En ze zijn gezond, legt ze uit: "Er zit geen suiker in en geen gevaarlijke kleurstoffen." Ze maakt ook zogenaamde "Wooffins": "Dat is zoals een muffin. Die bevatten worteltjes en pindakaas en zijn ook redelijk gezond." En jarige honden krijgen ook iets: "Die krijgen een verjaardagstaart."

(lees verder onder de foto)

En het baasje?

Alles wat de bakster maakt, kan eigenlijk ook opgegeten worden door het baasje: "Er zit wel bijna overal pindakaas in, dus als je dat niet graag eet zal het niks voor jou zijn", lacht Herzet. "Je kan er perfect als mens van mee eten want het smaakt allemaal niet naar typisch hondeneten. Het is alleen niet echt zoet, want honden mogen geen suikers binnenkrijgen."

Ik had niet verwacht dat ik zoveel bestellingen zou binnenkrijgen
Caroline Herzet

Herzet runt haar bakkerij van thuis uit. Mensen kunnen bestellen via een website en afhalen, of ze stuurt bepaalde producten op. Behalve de taarten: "In februari heb ik verschillende taarten gebakken die mensen komen afhalen, die kunnen natuurlijk niet verzonden worden." Naar de toekomst toe hoopt ze een eigen winkel, buiten haar keuken, te kunnen openen, want ze heeft al wat succes: "Ik had dat niet verwacht. Ik ging het maar tijdelijk doen door de lockdown, maar de eerste twee weken kreeg ik al veel bestellingen binnen."

Je kan bij Herzet koekjes in de vorm van botjes laten maken met de naam van je hond erop. Of mini donuts en "snoetjes": dat zijn koekjes in de vorm van hondenkopjes. Een hond met een allergie is ook geen probleem, ze past het recept gewoon aan. Haar eigen hond "helpt" mee tijdens het bakken en ruimt de restjes met plezier mee op, zegt ze nog.

Meest gelezen