Videospeler inladen...

Drie aardbevingen in één dag tijd in Nieuw-Zeeland, tijdlang tsunami-alarm

Voor het grootste deel van de regio rond de Stille Oceaan was een tsunami-alarm afgekondigd na de derde zware aardbeving van de dag nabij Nieuw-Zeeland.

Eerder waren er al twee zware aardbevingen in de buurt van Nieuw-Zeeland met een magnitude van 7,4 en 7,1 . Vrijdagochtend plaatselijke tijd was er een derde zware aardbeving, ditmaal met een magnitude van 8,1. De aardbeving deed zich voor nabij de Kermadeceilanden, een onbewoonde eilandengroep die zo'n 900 km ten noordoosten van Nieuw-Zeeland ligt. 

Omdat de beving zo krachtig was, werd een groot tsunami-alarm afgekondigd. Niet alleen in Nieuw-Zeeland, maar ook in eilandstaten in de buurt en in de Amerikaanse staat Hawaï. In Nieuw-Zeeland verlieten duizenden mensen de lager gelegen gebieden en brachten zich in veiligheid in hoger gelegen delen. Ze kunnen nu weer naar huis, maar de stranden daar blijven nog wel afgesloten. 

Bekijk hieronder beelden van het tsunami-alarm: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen