Twee mannen (23) aangehouden voor granaataanslag op feestzaal in Deurne

Twee mannen uit Borsbeek zijn aangehouden in verband met een granaataanslag in Deurne. Het gaat om een aanslag van juni vorig jaar, waarbij er 's nachts een granaat gegooid werd naar een feestzaal aan de Boterlaarbaan. Bij de aanslag raakte niemand gewond, maar de schade aan de inkomdeur van de feesthal en in de directe omgeving was aanzienlijk. 

In de loop van december werden al 2 mannen uit Deurne opgepakt voor de granaataanslag, maar zij werden vrijgelaten onder voorwaarden. Onlangs doken er nieuwe elementen op in het dossier en konden twee nieuwe verdachten worden opgepakt. Twee mannen van 23 jaar, allebei uit Borsbeek, zijn deze ochtend voor de raadkamer verschenen. 

Ook deze aanslag wordt gelinkt aan het drugsmilieu. "Maar het verdere onderzoek moet de exacte rol van de twee verdachten nog bepalen", zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. 

Meest gelezen