Radio 2

Vijf nieuwe stations in Leuven voor elektrische deelfietsen

Leuven heeft er vijf nieuwe mobistations bijgekregen. In die stations kan je een elektrische deelfiets huren. Aan het station van Leuven maar ook aan het UZ Leuven campus Gasthuisberg en het bedrijventerrein in Haasrode kan je vanaf nu een elektrische fiets lenen. 

Wie in het station van Leuven aankomt, kan vanaf nu een elektrische deelfiets huren om naar het bedrijventerrein in Haasrode te rijden, en het UZ Leuven campus Gasthuisberg. Dat is niet alleen handig voor de werknemers daar, maar ook patiënten.  “Niet alleen kunnen we onze meer dan 9000 medewerkers extra verplaatsingsmogelijkheden bieden. Ook voor de talrijke bezoekers, patiënten en de vele studenten op de campus is het mobipunt een pluspunt”, zegt Joost Van Damme, mobiliteitscoördinator UZ Leuven.

Voor een euro naar Haasrode

Per minuut betaal je vijf cent. Schepen van Mobiliteit David Dessers: "In 20 minuten fiets je van het station van Leuven naar het bedrijventerrein in Haasrode. Dat kost je dus 1 euro. Je komt bovendien uitgewaaid, maar fris, op je bestemming aan."

De twee andere nieuwe stations zijn de Tervuursepoort en Egenhoven vlakbij Heverlee. 

Meest gelezen