Radio 2

Vrachtwagen rijdt tegen brug over E40 in Drongen: lange file richting Brussel

In de vroege namiddag is een vrachtwagen tegen de brug over de E40 in Drongen gereden. Daarbij zijn brokstukken van de brug op de snelweg terechtgekomen. Daardoor werden de linker- en middenrijstrook afgesloten en stond er een lange file richting Brussel.

De brug raakte door de aanrijding van een vrachtwagen zwaar beschadigd. Brokstukken kwamen op de snelweg terecht en de linker- en middenrijstrook waren versperd. Het verkeer kon niet meer over de brug rijden omdat de stabiliteit van de brug niet gegarandeerd is. De brandweer verwijderde loshangende brokstukken van de brug zodat die niet meer kunnen vallen.

Zolang de brandweer bezig was, kon het verkeer alleen via de rechterrijstrook onder de brug rijden. Daardoor stond er een lange file richting Brussel. Intussen is de weg opnieuw open. Over de beschadigde brug is er nog altijd geen verkeer mogelijk. Het herstel ervan zal morgen of in het weekend gebeuren. 

Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Bekijk hier hoe de brandweer de brug inspecteert en loshangende stukken verwijdert:

Videospeler inladen...

Meest gelezen