Foto ter illustratie

3.000 mensen dienen bezwaar in tegen windmolenproject in Oostkamp en Beernem

In totaal hebben uiteindelijk 3.000 mensen bezwaar ingediend tegen de zogenaamde zesling, een windmolenproject in Oostkamp en Beernem. een aantal buurtbewoners vindt dat die windmolens te dicht bij de huizen zouden staan.

Het is de bedoeling om 6 windmolens van 200 meter hoog te plaatsen in het gebied tussen de spoorweg en de E40 in Oostkamp en Beernem. Heel wat inwoners van Beernem en Oostkamp zien de komst van die 6 windmolens niet zitten. Maar een aantal bewoners is ook uitgesproken voor het project en voerde onlangs zelfs nog actie. 

Niet in onze achtertuin

Lien Pottie, van het burgerplatform H-eerlijk Beernem & Oostkamp, zegt dat ze niks tegen de windmolens op zich heeft, maar wel tegen de plek waar ze gepland zijn. "We staan open om in dialoog te gaan met de mensen die voor het project zijn", zegt ze. "Maar wij willen gewoon een betere plaats vinden voor die windmolens, zodat het ook nog leefbaar blijft voor de mensen die in de buurt wonen."

Meest gelezen