AFP or licensors

36 mobiele vaccinatiecentra voor stad Antwerpen en randgemeenten: "Prik vergemakkelijken voor zij die slecht te been zijn"

Voor wie het vaccinatiecentrum in Spoor Oost in Antwerpen te ver is, zullen er 36 mobiele vaccinatiecentra worden ingericht. Het gaat om mobiele ploegen die op verschillende locaties in Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen vaccineren. "We kunnen het prikje zelf niet prettiger maken, maar we kunnen het wel gemakkelijker maken", zegt schepen van Gezondheidszorg, Fons Duchateau (N-VA). 

De Antwerpse vaccinatiestrategie zet in op een grotere toegankelijkheid voor senioren of mensen die slecht te been zijn. In totaal gaat het om zo'n 20.000 mensen die dichterbij huis gevaccineerd zullen worden. Niet iedereen kan namelijk naar het centrale vaccinatiecentrum in Spoor Oost in Antwerpen komen. Wie minder mobiel is, kan nu ook een afspraak maken op locatie. 

"Het zijn vooral de 65-plussers en de chronisch zieken die binnenkort gevaccineerd moeten worden. Een deel van hen zal minder mobiel zijn en kan zich laten vaccineren op locatie. We kunnen het prikje zelf dan niet prettiger maken, maar we kunnen het voor deze mensen wel gemakkelijker maken", zegt schepen van Gezondheidszorg, Fons Duchateau (N-VA). 

We kunnen het prikje zelf niet prettiger maken, maar we kunnen het wel gemakkelijker maken

Schepen Fons Duchateau (N-VA)

De mobiele vaccinatiecentra zullen niet permanent op eenzelfde locatie blijven staan. Het gaat om mobiele ploegen die gedurende 1 of 2 dagen zullen vaccineren op een locatie in de stad of de 4 gemeenten. 

Wil je een afspraak maken, dan bel je best de lokale corona-infolijn. Aan de hand van een vragenlijst zal er dan vastgesteld worden of je in aanmerking komt voor een vaccin op locatie. Wie nog meer info wil over de mobiele vaccinaties in Antwerpen en de omliggende gemeenten, kan dagelijks tussen 9 en 17 uur terecht op het nummer 03 435 95 55.

De 5 burgemeesters en schepen Fons Duchateau.

Meest gelezen