Albertlaan in Vorst dan toch zone 30 na dodelijk ongeval

De Albertlaan in Vorst wordt nu toch een zone 30. Dat schrijft Bruzz. De beslissing valt na een dodelijk ongeval met een fietsster twee weken geleden. De Albertlaan was een uitzondering op de algemene zone 30-regel in het Gewest, dat op vraag van de gemeente Ukkel. 

Twee weken geleden kwam een dertigjarige vrouw om het leven terwijl ze een zebrapad overstak in de Albertlaan. Die straat zou normaal gezien een zone 30 zijn, net zoals alle straten in het Brussels Gewest vanaf 1 januari. Gemeente Ukkel, waar de Albertlaan ook doorloopt, vroeg om de Albertlaan een uitzondering te maken. 

Door het tragisch ongeluk belooft Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) om van de straat toch een zone 30 te maken. Van den Brandt wil ook Berlijnse kussens, een soort verkeersdrempel, aanleggen. Voorlopig komt er een flitspaal en andere visibiliteitsmaatregelen worden overwogen. 

Meest gelezen