Asbest vrijgekomen na zware brand in Nazareth: "We vragen iedereen om ramen en deuren dicht te houden"

Op de Steenweg in het centrum van Eke, bij Nazareth, heeft een zware woningbrand gewoed. Bij de brand kwam ook asbest vrij van onder het dak, waardoor iedereen in de buurt ramen en deuren dicht moet houden. “Preventief hebben we de 220 kinderen van de basisschool laten evacueren naar vlakbijgelegen culturele centra”, vertelt burgemeester Danny Claeys (CD&V).

Iets voor 9.30 uur ontstond een zware brand in een woning in het centrum van Eke, bij Nazareth. “De materiële schade is heel groot. De bewoonster van de woning is lichtgewond afgevoerd naar het UZ in Gent, maar gelukkig stelt ze het goed", zegt burgemeester Danny Claeys.

Nabije basisschool geëvacueerd

Bij de brand is er ook asbest vrijgekomen via het dak en de achterkant van de woning. Daarom stelden de hulpdiensten preventief een perimeter van vijftig meter in. “Vanzelfsprekend vragen we iedereen om ramen en deuren dicht te houden", gaat de burgemeester verder. "We vragen ook iedereen om weg te blijven van het centrum.”

Langs de Steenweg ligt ook de vrije basisschool VBS. De kleuters van de school zijn ondergebracht in het cultureel centrum Nova en de leerlingen van de lagere school in cultureel centrum De Brouwerij. In totaal zijn zo’n 220 kinderen geëvacueerd. “Daar kunnen de ouders hen ophalen, en is er veel parkeergelegenheid”, aldus de burgemeester. Op de Steenweg bevinden zich ook serviceflats. De bewoners van die flats kunnen gewoon ter plaatse blijven.

Meest gelezen