Google Street View

Basisschool voor buitengewoon onderwijs in Opwijk week gesloten door coronabesmettingen

De gemeentelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs MOZA-IK in Opwijk is tot eind volgende week gesloten. De oorzaak is een corona-uitbraak, 12 kinderen en personeelsleden zijn besmet. 

Afgelopen week werden 12 coronabesmettingen vastgesteld in basisschool MOZA-IK, in 9 van de gevallen gaat het om kinderen. “Omdat er zoveel besmettingen zijn, hebben we beslist de school meteen te sluiten”, zegt burgemeester Inez De Coninck (N-VA). De school sluit tot en met vrijdag 12 maart.

Testen

Vandaag stuurt het Agentschap Zorg en Gezondheid een mobiel testteam naar de school om iedereen te testen, het gaat om 182 leerlingen en al het personeel. “Om 10 uur wordt het personeel, de begeleiders en het poetspersoneel getest”, zegt burgemeester De Coninck. “Deze namiddag starten we met de leerlingen. Iedereen heeft een tijdsslot gekregen."

"Wat wel belangrijk is, het gaat om buitengewoon onderwijs. Leerlingen komen vanuit de ruime omgeving. Zij die niet de mogelijkheid hebben om vandaag naar de school te komen, kunnen zich laten testen in een triagecentrum in hun woonplaats.”

Volgende week donderdag wordt er dan nog een tweede keer. “Die resultaten hebben we dan vrijdag of ik het weekend. Wie twee keer negatief getest heeft mag weer nar school komen. Dus ik ga ervan uit dat we maandag 15 maart weer open kunnen. We volgen het op de voet op,” besluit de burgemeester. 

Meest gelezen