Oud-Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) naar raad van bestuur Vlaams Audiovisueel Fonds 

De Vlaamse regering draagt Siegfried Bracke voor als bestuurslid van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Het is aan de raad van bestuur zelf om een voorzitter te benoemen, maar de functie gaat dus naar alle waarschijnlijkheid naar de voormalige Kamervoorzitter van de N-VA.

Ook Anouk Mertens, COO van Eleven Sports Group, gaat naar de raad van bestuur. De overige mandaten zijn voor producer Ilse Schooneknaep, zanger en scenarioschrijver Jef Elbers en Dennis Cluydts, directeur onderwijs van de HOGent. Professor mediastudies Tim Raats en Dirk Vanhegen (onder meer ex-Medialaan) krijgen een verlenging van hun mandaat.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is een vzw die allerlei audiovisuele activiteiten (films, series, games) in Vlaanderen steunt. Het kent onder meer financiële steun toe aan filmmakers en het voert ook promoties voor de Vlaamse audiovisuele sector.

Bracke was jarenlang journalist op de nieuwsdienst van de openbare omroep. In 2010 maakte hij de overstap naar de politiek voor de N-VA. Voor die partij was hij tussen 2014 en 2019 voorzitter van de Kamer. Bij de verkiezingen van 2019 raakte hij echter niet verkozen. Korte tijd later trok hij zich terug als gemeenteraadslid in Gent waarmee een einde aan zijn politieke carrière kwam.

Meest gelezen