Radio 2

Brandweerpost Tollembeek aan de eer in nieuwste strip van Urbanus

Urbanus heeft zijn jongste stripverhaal voorgesteld in de brandweerpost van Tollembeek. Het album draagt dan ook de toepasselijke titel "De blussers van Tollembeek". De komiek draagt de vrijwillige brandweermannen van zijn dorp een warm hart toe. 

Op 10 maart verschijnt nummer 193 van de succesvolle Urbanus-stripverhalen: "De blussers van Tollembeek". Urbanus en tekenaar Willy  Linthout gingen de inspiratie voor hun verhaal deze keer zoeken in de lokale brandweerpost. Daar is Urbanus een graag geziene bezoeker.

Een begin en een einde

Op onze vraag waarover het verhaal gaat antwoordt Urbanus -hoe kan het ook anders- met een kwinkslag: "Awel het begint en op de laatste bladzijde staat er einde (lacht)Maar het gaat over Urbanus die bij de brandweer wil gaan om een lief te vinden. Want blijkbaar doen die mannen niks anders dan vrouwen redden", grapt hij. 

Kind aan huis

Sinds de opening van de brandweerpost in Tollembeek is Urbanus er kind aan huis. Postoverste Wouter Jeanfils vertelt: "Urbanus woont op een steenworp van onze post. Als we hem vragen om met iets te helpen staat hij meteen klaar. Zo heeft hij voor ons een schouderembleem ontworpen en ook een promotiefilmpje gemaakt. En nu krijgt onze post een hoofdrol in één van zijn stripverhalen. Daar zijn we bijzonder trots op!" 

Radio 2

Urbanusploeg

Binnen de brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft de post Tollembeek intussen haar vaste bijnaam: de Urbanusploeg. "Dat is onze geuzenaam, die we met trots dragen. Maar dat belet niet dat we ook voor het ernstige werk worden gevraagd", lacht postoverste Wouter. De Blussers van Tollembeek verschijnt op 10 maart. 

Meest gelezen