Burgemeester van Alken blikt terug op coronajaar: "De overheid had reizen vanaf het begin moeten verbieden"

Marc Penxten (N-VA), de burgemeester van Alken, vindt dat de ministers in de Vlaamse en federale overheid te weinig politieke moed tonen in de coronacrisis. Alken werd in de eerste coronagolf zwaar getroffen. "We hebben hier straten geëvacueerd, omdat bewoners naar het ziekenhuis werden gebracht", vertelde hij vanochtend bij Radio 2 Limburg.

Alken werd meteen na de krokusvakantie vorig jaar geconfronteerd met de eerste coronabesmettingen. En in de 6 weken die volgden, stierven 50 inwoners. "De overheid had mensen niet op vakantie mogen laten vertrekken", vindt burgemeester Marc Penxten. "Parijs-Nice werd geannuleerd, Milaan-San Remo ook, en dan laat je de mensen toch nog op vakantie vertrekken. En een jaar later laat je mensen opnieuw op vakantie vertrekken en dan neem je maatregelen terwijl ze op vakantie zijn. De politieke moed is er niet geweest." 

Ga met Pasen niet op vakantie

Marc Penxten, burgemeester Alken

De paasvakantie is stilaan in aantocht. Penxten raadt iedereen aan om dan thuis te blijven. "Dat is de enige remedie, zolang er nog zoveel besmettingen zijn en al die varianten. Ik vind dat de overheid gewoon moet durven zeggen dat er niemand op vakantie kan." 

Meest gelezen