Genkse en Lommelse burgemeesters bestellen élke week bij een andere horecazaak: "Om de uitbaters te steunen"

Uit de rondvraag die Radio 2 deed bij de Vlaamse burgemeesters, blijkt dat enkele burgemeesters zich persoonlijk inzetten om de lokale horeca te steunen. CD&V-burgemeesters Wim Dries in Genk en Bob Nijs in Lommel halen elke week een gerecht af bij een andere horecazaak en posten dat op sociale media. 

Tijdens de eerste lockdown lanceerde de Stad Genk de website Eet in je kot, waar honderden horecazaken opstaan die takeaway organiseren. De burgemeester van Genk is zelf een fervente gebruiker van die website, want hij bestelt élke week bij een van die horecazaken. "Elke week proberen we met het gezin inderdaad een nieuwe zaak uit", geeft Dries toe. "Dat gebeurt elke zondag. Intussen zitten we aan een twintigtal zaken, die ik dan altijd ook even deel op sociale media en dat krijgt heel wat bijval. Het is fijn dat we op deze manier ruchtbaarheid kunnen geven aan horecazaken die het moeilijk hebben, maar toch hun best doen om mensen van gerechten te voorzien."

We eten dus Vlaams, maar evengoed Turks, Grieks, Italiaans, Spaans
Burgemeester Wim Dries

"Ik stel vaak een zaak voor, maar het zijn de kinderen die vooral bepalen wat er gegeten wordt", vervolgt de burgemeester. De opdracht is wel dat we alle soorten restaurants in Genk aan bod moeten laten komen. We eten dus Vlaams, maar even goed Turks, Grieks, Italiaans, Spaans en ga zo maar door." De burgemeester roept iedereen ook op om zijn voorbeeld te volgen. 

In Lommel probeerde burgemeester Bob Nijs een gelijkaardig initiatief. "We proberen toch elke week ergens iets te gaan afhalen, en ik moet zeggen dat we daardoor heel wat nieuwe zaken hebben ontdekt. Het is belangrijk om die horecauitbaters te steunen. 

Meest gelezen