CAW Oost-Brabant

CAW Oost-Brabant vaccineert Leuvense daklozen tegen corona: "Zeer kwetsbare doelgroep"

In Leuven is de vaccinatie begonnen van de daklozen. Het gaat zowel om mensen die in de winteropvang verblijven, als mensen die daar niet voor kiezen.  

Het CAW Oost-Brabant is vandaag gestart met de vaccinatie tegen corona van de daklozen in Leuven. Eerst komen de mensen aan de beurt, die in de winteropvang verblijven. Later wordt actief gezocht naar de anderen. Het aantal daklozen in Leuven wordt geschat op een paar honderd mensen. 

Kwetsbare groep

Bart Tirez, voorzitter van de eerstelijnszone Leuven, onderstreept het belang van de operatie: "Dit zijn zeer kwetsbare mensen, die op de dool zijn. Wij vonden het belangrijk om voor de veiligheid te zorgen van deze doelgroep." Vanmorgen zijn de eerste 22 mensen ingeënt. "Maar er zijn een paar honderd mensen die géén adres hebben. Naar die mensen gaan we de komende dagen en weken op zoek", aldus Tirez. 

Brabanthal

Intussen gaat ook de vaccinatie in de Brabanthal door. "De eerste weken gebeurden er zoals bekend maar enkele honderden vaccinaties", vertelt Tirez. "Maar dat aantal verhoogt nu stelsematig. Volgende week staan er 1.286 vaccinaties gepland, de week daarop 1.600. We hopen dat die aantallen nog kunnen toenemen, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de leveringen. We mikken er nog steeds op dat we tegen de zomer alle Leuvenaars kunnen vaccineren", besluit Tirez. 

Meest gelezen