Centrummanager moet van Halle bloeiende winkelstad maken: "Ik zie veel potentieel"

Halle heeft een centrummanager aangesteld. Die moet van Halle weer een bloeiende winkelstad maken. Momenteel staat 15% van de winkelpanden leeg. Terwijl de stad zoveel troeven heeft, zegt Eric Baptiste die is aangesteld in de nieuwe functie. 

Eric Baptiste is de man die van Halle weer een bruisende winkelstad moet maken. De afgelopen jaren, en ook door corona, is de leegstand weer wat toegenomen. En dat terwijl Halle veel troeven heeft, zegt Baptiste. "Je komt aan in de stad en hebt meteen de basiliek als merkpunt, je hebt een heel fijne, grote markt, een winkelstraat die bijna een kilometer lang is, groen daar rond en een goed parkeerbeleid. Alle troeven zijn er om Halle weer op de kaart te zetten."

En dat moet de nieuwe centrummanager nu doen. De afgelopen maanden heeft hij al gesproken met heel wat winkeliers om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. "Niet alleen met de handelaars maar ook met ambtenaren. En dat over sectoren heen. Handel, erfgoed en toerisme gaan hier hand in hand. Ik woon zelf in Rebecq en dat is een voordeel. Zo kan ik vanop afstand Halle inschatten. En ik zie een winkelstad met veel potentieel.”

Ik weet zeker dat de coronacrisis voor opportuniteiten kan zorgen en nieuwe projecten kan versnellen 

In de winkelstraat staan momenteel 15% van de winkelpanden leeg. De stad heeft alvast een leegstandsbelasting ingevoerd om eigenaars aan te sporen een huurder te vinden. Niet makkelijk in coronatijden .Toch ziet Eric vooral opportuniteiten. "Samen met leegstandsmanager Jan Boots, willen we mensen aantrekken om een zaak te beginnen in Halle.  Ik weet zeker dat de coronacrisis voor opportuniteiten kan zorgen en nieuwe projecten kan versnellen."  De twee hebben een jaar de tijd om van Halle weer op de kaart te zetten als winkelstad. 

Meest gelezen