Energieprijzen vergelijken met de V-test? Zo moet je de verschillende symbolen begrijpen

Als je een prijsvergelijking doet via de V-test van de VREG krijg je bij veel contractvoorstellen niet alleen de prijs te zien maar ook een reeks symbolen in de kolom "voorwaarden". Die symbolen geven al een indicatie van specifieke voorwaarden die bij dat contract horen. Handig, áls je weet wat ze betekenen. "De inspecteur" geeft een extra woordje uitleg bij de meest voorkomende symbolen.

Wat is de V-test van de VREG?

De V-test is een toepassing op de website van de VREG, de Vlaamse energieregulator, waarmee je prijzen van energieleveranciers kan vergelijken om na te gaan of je ergens een goedkoper contract voor elektriciteit en/of gas kan afsluiten. Op die manier kan je op jaarbasis soms honderden euro's besparen.

Meest gelezen