Geen vergunning voor uitbreiding kippenstal Landen: "Geurhinder was doorslaggevend"

De provincie Vlaams-Brabant heeft de vergunningsaanvraag voor twee nieuwe kippenstallen in Landen geweigerd. De uitbreiding zou de geurhinder alleen maar doen toenemen klinkt het.

De eigenaar van het pluimveebedrijf houdt nu meer dan 17.000 vleeskippen en wou dat aantal opdrijven naar 84.000. Maar de deputatie van de provincie ziet die uitbreiding niet zitten en heeft de vergunning geweigerd. Die uitbreiding zou de geurhinder alleen maar doen toenemen, zegt gedeputeerde Bart Nevens.

"Er waren tamelijk veel bezwaren van buren en omwonenden tegen de uitbreiding", zegt Nevens. "Die hebben zelfs vandaag al last van geurhinder. En daarom hebben we beslist dat het niet erger mag worden voor de buurt. Die geurhinder was doorslaggevend in dat dossier."

De kippenboer was niet bereikbaar voor een reactie. 

Meest gelezen