stad Leuven

Leuven niet meteen kandidaat voor Vlaamse boekenbeurs: "Willen eigen kleinschalig format uitbouwen"

De stad Leuven is niet meteen kandidaat om de organisatie over te nemen van de Boekenbeurs, die tot nu werd georganiseerd door Boek.be in Antwerpen. Leuven zet in op een eigen boekenfestival, dat kleiner is en ook een ander concept heeft.

De stad Leuven organiseert van 6 tot 9 mei voor het eerst 'Druk in Leuven', een kleinschalig boek- en woordfestival. Aan het programma is een jaar gewerkt. Dat maakt dat Leuven niet meteen kandidaat is voor het overnemen van de Boekenbeurs, zoals die tot nu in Antwerpen plaatsvond.

Flaneren

 ‘Druk in Leuven’ is een boekenfestival dat het boek en Leuven als dé boekenstad van Vlaanderen in de kijker moet zetten. "We hebben op een dertigtal plaatsen, samen met KU Leuven, Leuven Leest en de Leuvense boekhandels en uitgeverijen een programma opgesteld", vertelt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A).  "Mensen kunnen van de ene activiteit naar de andere wandelen en -hopelijk- tussendoor al genieten van een terrasje of een restaurant", zegt Vandevoort.

Kleinschalig

"Het wordt een kleinschalig evenement in de Leuvense binnenstad. We willen dat eigen format nu echt lanceren", stelt de schepen. "Waar we niet van dromen is een grootschalige boekenbeurs in de Brabanthal bijvoorbeeld", voegt ze nog toe. "We zijn er van overtuigd dat ons concept meer eigentijds is. Het biedt bezoekers de kans om te genieten van de stad, de boekenwinkels en de horeca. De kans dat de bekende Boekenbeurs van Antwerpen naar Leuven zou verhuizen is dan ook erg klein", besluit Vandevoort. 

Meest gelezen