Lidl Vilvoorde mag opnieuw open: "We gaan het personeel extra sensibiliseren"

In Vilvoorde mag warenhuisketen Lidl zijn filiaal vandaag opnieuw openen. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) liet gisteren de winkel sluiten na inbreuken tegen de coronawetgeving. Gisterenavond was er overleg tussen de burgemeester en Lidl om alles uit te klaren.

Bij de warenhuisketen Lidl waren ze gisteren geschrokken dat het filiaal in Vilvoorde dicht moest. Er waren klachten dat er te veel klanten in de winkel waren en dat het personeel de mondmaskers niet altijd juist droeg. Nochtans werkt de winkel met een automatisch telsysteem. “We werken met een digitale portier, gelinkt aan de automatische deuren", zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. "Dus we weten hoeveel klanten er binnen- en buitenwandelen en hoeveel er aanwezig mogen zijn per vierkante meter."

Extra sensibiliseren

Wat de mondmaskers betreft die door het personeel niet altijd juist gedragen werden, gaat Lidl zijn medewerkers in Vilvoorde nog eens extra sensibiliseren. "Vandaag zullen we aan onze collega's nogmaals herhalen dat het van belang is dat een mondmasker onmiddellijk terug over de neus gezet moet worden wanneer het afzakt", gaat Colbrandt verder. "We hameren daar nu al een jaar op. Het kan en het klopt dat het mondmasker zakt bij het vullen van de rekken, maar over het algemeen wil ik toch meegeven dat heel veel collega's dat nauwgezet opvolgen, en al het mogelijke doen om zo veilig mogelijk in de winkel aan de slag te kunnen."

Meest gelezen