Minderwaardige onderdelen in controller Playstation 5, vermoedt Test Aankoop: "ze gaan te snel kapot"

Electronicafabrikant Sony lanceerde onlangs een nieuwe versie van de spelcomputer Playstation. Met een bijgeleverde controller kun je de personages sturen, maar die blijkt te snel niet meer goed te werken. Consumentenorganisatie Test Aankoop roept op om klachten te registreren op terapkapot.be. Ze willen de klachten bundelen om Sony tot betere opvolging te dwingen.

Reikhalzend hebben ze ernaar uitgekeken. Sony beloofde met zijn nieuwe Playstation 5 een geheel nieuwe ervaring. De spelconsoles gaan in een razend snel tempo over de toonbank en zijn om de haverklap uitverkocht.

Maar nu al duiken de klachten op dat de controller niet meer reageert zoals het moet. Het gaat om zogenoemde "controller drift": de controller laat de personages zelf bewegen, zonder dat de gebruiker de knoppen beweegt of anders dan gevraagd.

"Het is niet de bedoeling dat een controller al na korte tijd stuk gaat", zegt Simon November van Test Aankoop. "Ook bij de Nintendo Switch zagen we onlangs zo'n vroegtijdige veroudering opduiken." Toen is er door consumentenorganisaties wereldwijd druk gezet op de fabrikant om gebrekkige fabricage recht te zetten en een goede opvolging te voorzien."

Daarom roept Test Aankoop nu op om problemen met de nieuwe Playstation 5 te melden op terapkapot.be. "Nadat we de meldingen hebben verzameld kunnen we bij Sony een goede opvolging eisen door herstel of vervanging."

"We zien steeds vaker dat producten worden ontworpen op een manier die echt niet duurzaam is, waardoor ze sneller aan vervanging toe zijn. Daarom proberen we in een breder plaatje aan te dringen bij de fabrikanten om duurzamer te fabriceren."

Meest gelezen