MBE-Photography

Politie neemt bende op die verdacht wordt van uitbuiting in pluimveesector: “Werknemers werden onderbetaald”

De politie heeft 3 verdachten opgepakt die mensen zouden uitgebuit hebben in de pluimveesector in Hamme en Dendermonde. De verdachten zouden deel uitmaken van een bende die mensen aan het werk zet zonder ze voldoende te betalen. “De eerste resultaten wijzen op sociale fraude“, zegt Patrick Willocx van de Federale Gerechtelijke Politie.

In Hamme en Dendermonde zijn 3 verdachten opgepakt die werknemers uit de pluimveesector zouden hebben uitgebuit. De arrestatie gebeurde na 16 huiszoekingen in beide gemeenten. “Volgens de eerste resultaten is er sprake van sociale fraude. De werknemers werden mogelijk systematisch onderbetaald, maar moesten ook vaak extra uren werken”, vertelt Patrick Willocx van de Federale Gerechtelijke Politie.

Werknemers onder druk gezet

De politie is onder meer binnengevallen in een kippenslachterij in Dendermonde: “Daar hebben we 11 personeelsleden verhoord en 3 personen opgepakt. Het is zo dat er recent al een onderzoek liep naar het bedrijf, omdat er geruchten waren over sociale fraude.”

De verdachten zouden deel uitmaken van een grotere organisatie die mensen aan het werk zet zonder ze voldoende te betalen. De werknemers van het bedrijf waren vooral afkomstig uit Oost-Europa. “De meesten waren afkomstig van Bulgarije of Roemenië. Zij werden onder druk gezet om mee te werken aan het opgezette systeem”, aldus de politie.

Meest gelezen