Speelplaats van basisschool Sint-Lievens-Houtem wordt skatepark "Ook buiten de schooluren open"

De speelplaats van een basisschool in het centrum van Sint-Lievens-Houtem verandert binnenkort deels in een skatepark. De gemeente investeert 150.000 euro. De bedoeling is dat de leerlingen er overdag kunnen spelen. Buiten de schooluren is het skatepark open voor iedereen.

Twee jaar geleden zaten de directrice, leerkrachten en leerlingen samen om eens te brainstormen over de grote speelruimte die de school heeft. "Toen we het bekeken, kwamen we tot het besluit dat we vooral een groot groen grasveld hebben waar bijna enkel gevoetbald kan worden," legt directrice Griet De Smedt van basisschool Hofkouter uit, "en dat wilden we veranderen. UIteindelijk kwamen we bij het idee van een actieve speelplaats met een creatieve zone, rustige plekjes en wisselende ondergronden. We wilden ook een stukje waar de kinderen zich kunnen uitleven met rollend materiaal zoals steps en skateboarden"

Het is een winwin. Omdat het ook open is buiten de schooluren, financiert de gemeente mee

Griet De Smedt, directrice basisschool Hofkouter Sint-Lievens-Houtem

Net op dat moment polste de schepen bij De Smedt of de gemeente geen deel van de speelplaats mocht gebruiken voor de aanleg van een skatepark. "We zijn op die vraag ingegaan en zijn dan samen tot een ander plan gekomen, een soort winwin. Er komt op het verharde deel van het domein een skatepark. Maar omdat het zonde zou zijn dat dat enkel tijdens de schooldagen- en uren zou gebruikt worden, zal het ook open zijn buiten de schooluren. Zo kan iedereen het gebruiken en wil de gemeente de aanleg mee financieren," zegt De Smedt.  Sint-Lievens-Houtem investeert 150.000 euro in het project. De skatende jongeren in Sint-Lievens-Houtem mogen mee beslissen hoe het skatepark er precies zal uitzien. Begin volgend jaar moet het al af zijn.  

Meest gelezen