Standbeeld van Beethoven in Mechelen krijgt nieuwe roos na vandalisme

In Mechelen is het bronzen standbeeld van Beethoven op de Haverwerf beschadigd door vandalen. De stengel van de roos die Beethoven achter zijn rug houdt, is gestolen. De politie is een onderzoek gestart naar de dader en het kunstwerk wordt binnenkort hersteld. “Als de dader gevonden wordt, zal hij de rekening mogen betalen. Dat zal niet weinig zijn, want brons is een duur materiaal”, vertelt Mechels schepen van Cultuur Björn Siffer (Groen Mechelen). 

Enkele weken geleden werd het standbeeld van Beethoven beschadigd. Het bronzen beeld werd gemaakt door kunstenaar Jean-Paul Laenen, die intussen overleden is. “Het kunstwerk wordt hersteld door de bronsgieter die destijds het kunstwerk heeft gegoten”, zegt schepen Bjorn Siffer. “De bronsgieter gaat de herstelling in Mechelen aan het kunstwerk zelf komen doen. Voor de herstelling wordt er wel opnieuw brons gegoten en dat is een duur materiaal. Als de politie de dader vindt, zal hij ervoor moeten betalen.” 

Ten laatste over enkele maanden zou Beethoven in Mechelen opnieuw in ere moeten hersteld zijn. 

Meest gelezen