Youtube

Topman Limburgs ziekenfonds De Voorzorg blijft voorlopig in de cel

De topman van het socialistisch ziekenfonds De Voorzorg in Limburg Tony Coonen,  blijft voorlopig in de cel. De man wordt samen met 4 anderen verdacht van corruptie bij het ziekenfonds. 

Vandaag moest de raadkamer beslissen of de 5 aangehouden blijven. Het gaat om twee vennoten van een aannemersbedrijf, een vastgoedmakelaar en de boekhouder en topman van de mutualiteit. De raadkamer wilde uiteindelijk de 5 verdachten vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket ging in 3 gevallen daartegen in beroep. 

Hij is zeer strijdvaardig om zijn gelijk aan te tonen
Jeroen Vandenberck, advocaat van verdachte Tony Coonen

Onder andere Tony Coonen blijft daardoor zeker nog twee weken in de gevangenis. “We hebben de raadkamer gevraagd om mijn cliënt vrij te laten. Hij werkt mee en zal dat in de toekomst ook blijven doen”, vertelt de advocaat van Coonen, Jeroen Vandenberck. “Het is het recht van het openbaar ministerie om beroep aan te tekenen. We zullen aan de kamer van inbeschuldigingstelling opnieuw gaan vragen om hem vrij te laten. Hij zal zeker verder blijven verder meewerken aan het onderzoek. Hij is zeer strijdvaardig om zijn gelijk aan te tonen.” Ook de boekhouder en de vastgoedmakelaar blijven voorlopig in de cel.

Burgerlijke partij

Intussen heeft het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten beslist dat het zich burgerlijke partij zal stellen in het lopende gerechtelijk onderzoek. In afwachting van dat onderzoek wordt het contract met de topman en de boekhouder tijdelijk geschorst.

Meest gelezen