© Marc Driesen

Tractor moet auto's uit slijk redden: "Volg je gps niet blind naar natuurgebied De Liereman"

Wie blind zijn gps volgt naar De Liereman in Oud-Turnhout riskeert een onaangename verrassing. "Ze komen op een doodlopend zandweggetje terecht en rijden zich vast. Een tractor moet die mensen redden", vertelt buurtbewoner en gemeenteraadslid Jos Van Troy (CD&V) op Radio 2 Antwerpen. 

In Oud-Turnhout rijden heel wat mensen zich met de auto vast op een zandweggetje tussen het Huibestraatje en de Schuurhovendijk. "Volgens hun gps rijden ze rechtsreeks naar natuurgebied De Liereman maar dat klopt niet. Het paadje is enkel voor voetgangers toegankelijk", jammert Jos Van Troy in "Start Je Dag". Als buurtbewoner heeft hij al verschillende mensen moeten helpen. "Twee keer kwamen ze uit Antwerpen en één keer helemaal uit Gent. Het probleem is dat het zandweggetje plots stopt aan een bareel. Het is er vaak modderig, mensen rijden zich helemaal vast en je kan er nergens keren."

Recent stond er drie dagen lang een auto die zich had vastgereden

Marian Mertens, Natuurpunt De Liereman

Tractor en dure factuur

Wie zich vastrijdt op het zandweggetje heeft dubbel pech. "Depannagediensten geraken niet ter plaatse. Ik moet telkens een landbouwer inchakelen om hen met een tractor los te trekken", zegt Van Troy. "Heel herkenbaar", reageert Marian Mertens van het bezoekerscentrum De Liereman bij Radio 2. "We kennen dat paadje maar al te goed. Recent nog stond er drie dagen lang een auto die niet meer weg geraakte", zegt ze. "Hopelijk kan jullie artikel vermijden dat het nog gebeurt."

Jos Van Troy is behalve buurtbewoner ook gemeenteraadslid voor CD&V in Oud-Turnhout. "Ik heb het gemeentebestuur gevraagd in te grijpen. Ik vind het vooral erg jammer voor wie zich vastrijdt. Die mensen komen van ver en gaan naar huis met een rekening waar ze niet op zitten te wachten."

De bewuste bareel waar auto's zich vastrijden, zie je hieronder.

© Marc Driesen

Meest gelezen