Bram Van Oost

Na megahit "Kunnik nemi na joen komn": Katrien Verfaillie brengt album uit met liedjes voor mensen uit de zorg

Zangeres Katrien Verfaillie uit Stavele bij Alveringem brengt tijdens de Week van de Zorg een nieuw album uit, met liedjes die een hart onder de riem moeten steken bij de mensen uit de zorgsector. "Ik heb mijn inspiratie gehaald uit hun werk", zegt Verfaillie.

Heel wat mensen hebben de extra vrije tijd die ze door de coronacrisis kregen optimaal benut. Ook de West-Vlaamse Katrien Verfaillie vond zichzelf op een creatieve manier heruit. In een vorig leven was ze onderwijzeres, maar nu niet meer. "Ik heb tot nu toe de hele coronaperiode liedjes geschreven", zegt ze. "Mijn eerste nummer "Kunnik nemi na joen komn" was onverwacht een groot succes. Ik heb duizenden reacties gekregen op dat nummer. Het is dankzij dat liedje en die reacties dat ik mijn passie voor het zingen heb ontdekt."

Beluister hier nog eens "Kunnik nemi na joen komn" (en lees voort onder de video):

Op de Dag van de Zorg breng ik 5 nieuwe, West-Vlaamse liedjes uit als ode aan het zorgpersoneel

Katrien Verfaillie, zangeres

Dag van de Zorg

"Het was zo leuk om meer met muziek bezig te zijn", gaat Verfaillie voort. "Vroeger speelde ik enkel piano, maar door corona heb ik dus ontdekt dat ik ook graag zing. Ik probeer de mensen ervan te overtuigen dat corona niet alleen maar iets negatief is. Voor mij heeft deze periode iets positiefs gebracht, want ik ben zangeres geworden."

"Ik heb gisteren 10.000 exemplaren ontvangen van mijn nieuw album. Het is de bedoeling om de release te koppelen aan de Week van de Zorg. Die start op 15 maart en eindigt op 21 maart, de effectieve Dag van de Zorg. Op die dag kom ik naar buiten met al mijn nieuwe nummers. Het zijn 5 West-Vlaamse liedjes, speciaal geschreven voor de mensen uit de zorgsector."  

Inspiratie uit de zorgsector

"De liedjes gaan echt over zorg dragen voor elkaar en de fantastische job die de mensen in de zorg hebben. Het is een ode aan wat ze al jaar en dag doen voor andere mensen. Niet alleen tijdens de coronacrisis dus. Op de cd staan er ook pianocomposities en mijn eerste nummer staat er uiteraard ook op."

"Ik haalde mijn inspiratie uit de vele reacties die ik kreeg, maar ik heb ondertussen ook heel wat zorginstellingen bezocht. Ik heb daar heel wat mooie dingen gezien, die ik kon verwerken in mijn nieuwe nummers", besluit ze.

Meer informatie over haar muzikaal project voor de zorg vind je op haar website.

Op 24 december 2020 zong Katrien Verfaillie "Kunnik nemi na joen komn" ook in de slotshow van De Warmste Week. Niemand minder dan oud-anker van "Het Journaal" praatte daarbij mee een mondje West-Vlaams. Herbekijk het hier:

Videospeler inladen...
Katrien Verfaillie

Meest gelezen