Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Twitter-oprichter Jack Dorsey veilt eerste tweet ooit, biedingen lopen al op tot 2,5 miljoen dollar

Jack Dorsey, één van de oprichters en de huidige topman van Twitter, laat zijn allereerste tweet veilen, kort voor de vijftiende verjaardag van het socialemediakanaal. De biedingen zijn zaterdag al opgelopen tot 2,5 miljoen dollar.

"Just setting up my twttr" (Net mijn Twitter-account gecreëerd, red.), luidt de boodschap die Dorsey op 21 maart 2006 uitstuurde:

Die eerste tweet wordt nu te koop aangeboden via een uniek digitaal certificaat (een niet vervangbare token of NFT), dat de echtheid garandeert en bepaalt wie eigenaar is van iets op het internet. NFT maakt gebruik van blockchain-technologie, die ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld de handel in bitcoins.

De stichter van het socialemediaplatform zet zijn tweet te koop via de veilingsite Valuables. De oprichters van Valuables menen dat een online boodschap dezelfde waarde heeft als een handtekening of andere memorabilia. "Het kopen van een digitale boodschap kan een financiële investering zijn. Het kan sentimentele waarde bevatten (...) De NFT is de handtekening van de persoon die de online content heeft gecreëerd, waardoor het uniek en waardevol wordt", luidt het.

Meest gelezen