© Radio 2

Hulpdiensten rukken massaal uit door brandende vuilnisbak in slaapkamer asielcentrum Lanaken

De hulpdiensten rukten zondagvoormiddag massaal uit na melding van een brand in het opvangcentrum Ter Dennen in Lanaken. Het bleek te gaan om een beperkte brand in één slaapkamer, die vrijwel meteen geblust was.

Een minderjarige persoon die aanwezig was in de kamer bij het uitbreken van de brand, werd voor controle naar het ziekenhuis afgevoerd. Een van de medewerkers van het Rode Kruis trof de jongeman op de grond aan in zijn kamer tussen de vlammen en de rook.  De vrouw stelde vast dat de vuilnisbak in brand stond. De minderjarige was slechts lichtgewond en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. 

Er waren 200 personen aanwezig in het gebouw en de evacuatie werd meteen opgestart
Karen De Smedt, brandweerzone Oost-Limburg

Volgens Karen De Smedt van de brandweerzone Oost-Limburg, rukte de brandweer versterkt uit met 3 autopompen. “Er kwamen ook 2 ziekenwagens en een MUG preventief ter plaatse”, vertelt De Smedt. “De brand werd omstreeks 9.45 uur gemeld bij de 112. Er waren 200 personen aanwezig in het gebouw en de evacuatie werd meteen opgestart na de melding. Omstreeks 10.20 uur kon iedereen alweer naar binnen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.”

Meest gelezen