Videospeler inladen...

Bijna 100 doden en honderden gewonden door "ongeluk met dynamiet" in Equatoriaal-Guinea

In Equatoriaal-Guinea, aan de westkust van Afrika, zijn zeker 98 doden gevallen bij een reeks ontploffingen. Volgens de staatstelevisie gaat het om een ongeluk met dynamiet. Volgens de minister van Volksgezondheid raakten minstens 420 mensen gewond.

Het ongeval gebeurde in de namiddag in militaire barakken in de stad Bata, aan de kust. "De ontploffingen veroorzaakten schade aan bijna alle gebouwen en huizen in Bata", zei president Teodoro Obiang Nguema in een mededeling. 

Er zouden nog verschillende mensen vermist zijn, vooral onder ingestorte gebouwen. In een reeks tweets roept het ministerie van Volksgezondheid mensen op om bloed te geven en vraagt aan zorgpersoneel om zich vrijwillig aan te bieden en te gaan werken in de ziekenhuizen waar slachtoffers worden behandeld. De minister van Buitenlandse Zaken heeft ook andere landen om hulp gevraagd.

(Lees verder onder de tweets)

De vrees leeft dat het aantal doden verder zal stijgen. Sommige gewonden zijn er erg aan toe, ook over het aantal vermisten is weinig duidelijk. Een aantal ziekenhuizen kunnen het aantal gewonden amper aan, er circuleren beelden waarop slachtoffers op de vloer van de overvolle ziekenhuizen liggen, dat meldt de staatstelevisie. 

Op videobeelden na de explosie is te zien dat er chaos in de straten heerst. De president vraagt in een mededeling aan de bevolking om kalm te blijven en de valse informatie die op sociale media wordt verspreid niet te geloven. Hij betuigde zijn medeleven aan de "families die dierbaren verloren zijn" en wenst de gewonden "een spoedig herstel". 

Op de eerste beelden is te zien hoe de ontploffingen een totale ravage hebben aangericht in de stad, slachtoffers weten niet wat hen overkomt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen