4 klassen dicht in basisschool Peer na besmetting leerling

In Peer zijn vier klassen van basisschool De Magneet dicht nadat vrijdag bleek dat een leerling uit het derde leerjaar besmet was met corona. Ook twee andere leerkrachten en een leerling uit de naschoolse opvang bleken besmet. Vandaag wordt er verder getest.

Na de positieve test is de hele klas en de kinderen die samen met het kind in de naschoolse opvang zitten, getest. Daaruit bleek dat nog twee leerkrachten en een andere leerling besmet zijn. Het mobiele testingteam zal ook de drie andere klassen uit dat leerjaar testen.

"Het is vooral belangrijk dat er snel getest wordt, en het mobiele testingteam is daar nu ook mee bezig", zegt burgemeester Steven Matheï van Peer (CD&V). "We moeten zo snel mogelijk alles in kaart brengen, en indien nodig nog verder afbakenen. Maar we hopen dat het blijft bij wat we nu vastgesteld hebben. De quarantaine voor al die  leerlingen zal de volgende weken nog even voortduren."

De stad Peer benadrukt dat alle kinderen die niet verwittigd werden, maandag gewoon weer naar school kunnen komen. Ook de buitenschoolse kinderopvang blijft open. 

Meest gelezen