Radio 2

Absurde situatie dreigt in Blankenberge: wie strandzetel huurt in strandbar zal in dezelfde bar geen drankje mogen kopen

In Blankenberge zal je tijdens de paasvakantie een ligzetel kunnen huren om te genieten van de lentezon. Alleen: wie in een strandbar zo'n zetel huurt, zal er geen drankje meer mogen bestellen, want dat komt op hetzelfde neer als op een terras zitten. Absurd, vindt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). 

Heel wat strandbars in Blankenberge verhuren ook ligzetels. Maar dat dreigt nu tot absurde situaties te zullen leiden in combinatie met de coronamaatregelen. Volgens die maatregelen is het namelijk toegelaten om die zetels te verhuren, mensen mogen in de bars ook een drankje afhalen om het onderweg op te drinken. Maar de beide combineren mag niet.  Mensen die een zetel huren zullen dus geen drankje mogen bestellen in dezelfde strandbar. De burgemeester van Blankenberge, Daphné Dumery, vindt het maar een vreemde situatie en vraagt verduidelijking aan het Overlegcomité.

Elders minder groot probleem

In andere badsteden kan je doorgaans geen ligzetel huren en doet het probleem zich minder voor, al zijn er uitzonderingen. Ook Kevin Caes van Lichttorenstrand Knokke-Heist bijvoorbeeld wordt met de situatie geconfronteerd. "Het is toch maar vreemd", zegt hij, "dat mensen in de supermarkt of bij de bakker een cola en een broodje mogen halen om op onze strandzetels te consumeren, maar diezelfde cola kopen bij mij is verboden." Hij hoopt, net zoals burgemeester Duméry dat er snel meer duidelijkheid komt. 

Meest gelezen